A buddhista meditációs kertben töltött önkénteskedésünk közben kis kimenőt szerveztünk magunknak egyik hétvégére. Bementünk Bangkok belvárosába, hogy Nikivel és Petivel megnézzük Bangkok legfőbb látványosságát, a Királyi Palotát és a Smaragd Buddha Templomát, majd másnap pár óra altt elbuszoztunk Ayutthaya-ba.

A várost 1350-ben alapította I. Ramathibodi sziámi király, majd királysága fővárosának tette meg. Tökéletes fekvése miatt hamar Ázsia kereskedelmi központjává vált, lakossága folyamatosan növekedett, így a világ legnagyobb városa lett a 18. századra. 1767-ben sajnos a burmai sereg porig rombolta, így a királyság is összeomlott. Miután felfedezték a romokat, UNESCO-Világörkség részévé nyilvánították ki.

Ayutthaya-nak nem csak jelentősége nagy, de maga a templomkomplexumok mérete is óriási, látványa és hangulata pedig egyenesen csodálatos.

Wat Ratchaburana

II. Borom Ratchathirat király építtette azon a helyen, ahol a két testvére meghalt, miközben egymással harcoltak a szabad királyi trónért…

Wat Phra Si Sanphet

Ebben a templomkomplexumban nem éltek szerzetesek, hanem királyi eseményeknek adott otthont, és kincsek tárolására szolgált. Hallomások szerint, a három sztúpa három király hamvait rejti: Trailok, III. Borom Ratchathirat és II. Rama Thibodi királyét.

Wat Maha That

Régen a legfőbb thai buddhista szerzetesnek adott otthont. Manapság ez Ayutthaya leghíresebb, legnépszerűbb helyszíne: itt található a sűrű és hatalmas fa gyökerekkel körbenőtt Buddha fej.

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.