Koutoubia Mosque:

Mégnéztük olyan közelről Marrakesh legnagyobb mecsetét, a Koutoubia-t, amennyire turista csak nézheti, mivel bemenni sajnos nem lehet. A minaret 77m magas, így már messziről látszik.
Egy szép kert tartozik hozzá, aminek a bejáratánál mindenféle finom magvakat árulnak. Mi is vettük egy kis tökmagot, édes és sós óriás mogyorót, amit kellemes hangulatban fogyasztottunk el a szökőkút mellett, a citrom és mandarin fák alatt, egy kis padon üldögélve 😊

Medinát, az óvárost körülvevő fal:

Hazafelé pedig, nem a megszokott, hanem egy új útvonalon mentünk, az óváros falai mellett, kívül. Ugyanis az óvárost jó vastag fal veszi körbe, a Rampat, ami kb 20km hosszú, és ez választja el a város többi részétől. 14 bejárata van, amiket a régi időkben kapukkal nyitottak-zártak a védelem miatt, ma már viszont teljesen szabadon jön-megy rajra mindenki.

A fő út mellett sétálva, a forgalom ellenére kellemes volt a séta, lenyűgözött minket az ‘ameddig a szem ellát’ hosszan húzódó, 8-10m magas várfal és annak a tövében kiépített és gondozott gyönyörű kert.

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.