A tegnapi napra foglaltuk az egész napos túrát, és mivel nagyon tartalmasra sikeredett, sok-sok csodaszép képpel, így három posztra szedtük. Íme az első:

Utazás Ourika-völgybe

Úgy volt, hogy reggel 9-kor vesz fel minket a kocsi a szálláson, de szerencsénkre pont annyit késett, hogy kényelmesen meg tudtuk reggelizni – mivel az elvileg csak 9-től van a boltok 8 órás nyitásra miatt.

Meglepetésünkre egy Ford kisbusszal mentünk, és még az sem volt tele. Kellemes családias hangulat volt egész nap így, hogy heten voltunk összesen.

Panoráma kávézó

Első megálló egy panoráma kávézó volt, ahol lőttünk pár képet, ha már ott voltunk, bár látványban nem nyújtott semmi extrát. Szerencsére az sem volt kellemetlen, hogy nem fogyasztottunk, mivel az előbb ittuk meg a reggeli kávé helyetti teákat.
A hely alatt volt egy berber kézműves “múzeum” szőnyegekkel, ékszerekkel, ruhákkal, dekor tárgyakkal, ahol minden eladó volt, és ahol erős alku utáni ár is nagggyon borsos volt.

Argán olaj készítés

🍶 Következő megállónknál berber asszonyok mutatták be, hogy készül az argán olaj. Hát, ha tényleg nem csak a műsor kedvéért csinálják azt a soha véget nem erőnek tűnő munkát, akkor érthetőek az árak, amikkel később találkoztunk.

Egy kóstoló az argán olajba mártott helyi kenyérrel, szagminta a különféle argán alapú kozmetikumokból, majd a rövid túra hol máshol, mint egy kis boltban végződött, ahol az arckrémek 3.000ft-os ára, és a fél literes étkezési célú olaj 12.000Ft-os ára sem győzött meg minket arról, hogy most kellene bevezetnünk mindennapjainkba az argán olajos dolgokat 😂

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.