Estig Flagstaffbe szerettünk volna érni, hogy megnézzük a hangulatosan kivilágított várost, amiről olyan sok jót hallottunk, majd keressünk egy helyet, ahol nyugodtan tudunk aludni az autónkban.

Tartva a tervet, még sötétedés előtt megérkeztünk. A belváros mellett parkoltunk le a ’Jack in the box’ nevű gyorskajálda parkolójában, mert ott ingyenes volt, és besétáltunk az óvárosi részbe. Nagyon hangulatos volt az esti fényekben. Kb. 1 órát sétálgattunk, aztán visszamentünk az autóhoz, mert már elég hideg is lett. Flagstaff elég magasan fekszik, egészen pontosan 2100m-en, ezért jóval hűvösebb van.

Aludni a Walmart nevű szupermarket parkolójában szerettünk volna, mert úgy tudtuk, az az egész országban megengedett és ingyenes. Viszont, mikor odaértünk, láttuk, hogy mindenhol ki van táblázva, hogy tilos az éjszakai parkolás. Hát ez igazán remek… Ebben a városban nem nézték jó szemmel, hogy sokan autóban, lakóautóban alszanak az ilyen parkolókban ahelyett, hogy szállást fizetnének, így itt helyileg betiltották. A legolcsóbb szállás 17.000Ft lett volna, mi pedig nem akartunk ennyit fizetni, ha már van egy szép nagy, kényelmes kocsink és jó meleg hálózsákunk… Így nem volt más választásunk, keresnünk kellett egy másik helyet, ahol biztonságban és legálisan parkolhatunk éjszakára. Késő este volt már, a levegő 0 fok körül. Találtunk egy másik nagy szupermarketet, aminek a parkolójába nem volt tiltó tábla, viszont nem nagyon tűnt barátságosnak sötét parkoló és a környéke. Így innen is tovább álltunk.

Végül a város szélén, egy hegy lábánál lévő erdős részen épült metodista egyház parkolójában találtuk meg a tökéletes helyet. A környék nagyon nyugis és hangulatos volt. És ami plusz pont volt, hogy közel 10 fokkal melegebb volt, mint bent a városban vagy a szupermarketek parkolójában!

Reggel egész korán és kipihenten sikerült felkelnünk, hogy folytassuk utunkat tovább Sedona felé…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.