Január 1-jén reggel érkeztünk Mexikóba, tehát az új évet egy számunkra teljesen új országban kezdtük.
Úgy terveztük, hogy egy hetet töltünk Cancunban, aztán továbbállunk Playa del Carmenre és/vagy Tulumra. Ez a tervünk is olyannyira megváltozott, hogy azóta is Cancunban vagyunk, most már több mint 1 hónapja, 🙂 így eddig csak 3x hosszabbítottunk a szállásunkon… Találtunk egy nagyon klassz kis helyet a belvárosban, és egy aranyos, segítőkész mexikói hölgynél lakuk.

Azért is telepedtünk le Cancunban hosszabb időre, mert így kényelmesebb a munka mellett, jobban ki tudjuk ismerni a helyet, és számunkra amúgy is ez volt a legszimpatikusabb hely a környéken. 🙂 Egy-egy napra leutaztunk Carmenre és Tulumra, de valahogy nem éreztük magunkénak, így maradtunk Cancunban, és inkább innen indítottuk kirándulásainkat hétvégente.

Érkezésünkkor a tenger gyönyörű volt! Nyugodt, hatalmas és varázslatosan kék. Így első találkozásunk a Karib-terngerrel óriási élmény volt! Majd eltelt pár nap, és az időjárás elég szelesre, felhősre fordult, ami nem tett jót a tengernek sem. Óriás hullámokkal és felkavarva a homokot, már nem volt olyan varázslatos, mint érkezésünkkor. Nem beszélve a hozzá társuló nagy szélről. Sajnos ez a szeles idő eltartott egy jó 2 hétig. Ebben az időszakban ide érkező turisták biztos nem voltak túl boldogok, bár lehet nekik megfelel a medencében ücsörgés all inclusive ellátással is.

Minket annyira nem kell sajnálni, nekünk jutott a jó időből is… 😀

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.